Description
Matcha… het groene goud, echte slow tea.
De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan.
Deze Matcha komt uit de Chinese provincie Zhejiang. De theeblaadjes zijn in het voorjaar langzaam in de schaduw gegroeid en krijgen hierdoor een natuurlijke zoetigheid. Na het plukken worden de blaadjes verflensd, waardoor ze ongeveer 30% aan vochtigheid verliezen. De blaadjes worden 2 minuten met stoom behandeld om de oxidatie te stoppen en vervolgens gemalen waarbij de temperatuur van de maalstenen op 0 °C wordt gehouden.
Bereidingstips:
- Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
- Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
- Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.
Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!
Dosering: zie hierboven
Watertemperatuur: 75°C
Prijs per verpakking van 30 gram
Inclusief 9% BTW